Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@22:59:45 GMT

هدیه فروشگاه اینترنتی اکالا به طبیعت

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۶۰۶۷۵

هدیه فروشگاه اینترنتی اکالا به طبیعت

کیسه نایلون ثمره فناوری دوران امروزی برای آیندگان ماست. یادگار شومی که تا سال‌های سال فرزند فرزندانمان نیز می‌توانند آن‌ها را در طبیعت مشاهده کنند. از زمان تولید اولین کیسه نایلون تا به امروز، تعداد زیادی نایلون در جهان تولیدشده و توانسته جای سبد و زنبیل‌هایی که مادربزرگمان به خرید می‌رفتند، را بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیگر در کشوری مانند ایران از زنبیل و سبدهای آن زمان خبری نیست و نایلون و کیسه‌های پلاستیکی در هر مغازه‌ای به‌وفور یافت می‌شود.

به گزارش ایسنا، بنا بر اعلام فروشگاه اینترنتی اکالا، آمارها نشان می‌دهد، بریتانیا به‌عنوان یک کشور صنعتی سالانه سه میلیون تن پلاستیک دورریختنی تولید می‌کند که ۵۶ درصد آن منحصراً  مربوط به صنعت بسته‌بندی است. در کشورهای اروپای غربی مصرف پلاستیک هر ساله ۴ درصد افزایش پیدا می‌کند به طوری که هم‌اکنون آمار تولید پلاستیک در اروپا نسبت به ۵۰ سال گذشته حدود۲۰ برابر شده و این آمار هر روز رو به افزایش است.

تولید پلاستیک در کشور چین نیز به یک آمار نجومی و وحشتناک نزدیک شده است. سرانه مصرف پلاستیک در این کشور هم‌اکنون در حدود ۴۸.۵ پوند (حدود ۲۴ کیلوگرم) است در حالی‌ که متوسط کل سرانه جهانی ۵۵ پوند (حدود ۲۷ کیلوگرم) است و این قضیه بسیار ناراحت‌کننده بود.

در ایران نیز آمارها حاکی از تولید سالانه ۱۷۷ هزار تن پلاستیک و نایلون است و در ردیف ۱۰ کشور پرمصرف مواد پلاستیکی و نایلون قرار دارد. علاوه بر این‌ها، حدود ۴ درصد از تولید نفت در جهان صرف تولید مواد پلاستیکی می‌شود که در جایگاه خود رقم قابل‌توجهی است. در واقع تولید پلاستیک در جهان مستلزم مصرف حدود ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون بشکه نفت در هرسال است و این رقم سرسام‌آور شامل هزینه‌های گزاف و هدر دادن سرمایه ملی یعنی نفت است. این در حالی است که سالانه پلاستیک‌ها جان‌ده‌ها هزار پرنده، ماهی‌ها و پستانداران از جمله سگ و گربه‌های خیابانی را می‌گیرد.

مضرات استفاده از پلاستیک و نایلون:

ابداع و تولید پلاستیک به اواخر قرن نوزدهم  میلادی برمی‌گردد و قرن بیستم را می‌توان قرن اعتیاد انسان‌ها به نایلون نام برد. شیوه استفاده از پلاستیک البته مختص کشور ایران نیست، بلکه در زندگی مردم جهان این قضیه آن‌قدر جا باز کرده که هم‌اکنون یکی از ۲۰ دغدغه فکری و تولیدی قرن حاضر جامعه بشریت شناخته می‌شود.

تجزیه کیسه‌های پلاستیکی در طبیعت ۳۰۰ تا ۵۰۰ سال زمان می‌برد و خطر بزرگ‌تر اینکه کیسه‌های پلاستیکی به‌مرورزمان به محصولات کوچک‌تر و سمی‌تر که به محیط‌زیست آسیب می‌رساند، تبدیل‌ شده است. در امر محیط‌زیست حدود چهار هزار تن ضایعات پلاستیکی هر سال وارد اقیانوس‌ها می‌شود که زندگی آبزیان و انسان‌ها را با خطری جدی روبرو کرده است. بررسی‌های کلی نشان می‌دهد طی سال‌های گذشته به علت سهولت دسترسی، بسیاری از بخش‌های زندگی شهروندان به‌نوعی با مواد پلاستیکی گره‌خورده است. خرید انواع کالاها به‌ویژه میوه، گوشت و خوراکی، ظروف یک‌بارمصرف برای میهمانی‌ها، استفاده از کیسه‌زباله در خانه، کیسه فریزر، انواع بطری‌های پلاستیکی از جمله موارد استفاده انسان‌ها است. در واقع روزی نیست که از کیسه‌ها و مواد پلاستیکی استفاده نکنیم و همه زندگی ما در طول روز به‌نوعی با پلاستیک سروکار دارد.

چرا نایلون تجدید پذیر؟

با تکیه بر توضیحات داده شده در خصوص مضرات استفاده از نایلون، امروزه نایلون‌هایی به بازار عرضه‌ شده که به نایلون‌های تجدیدپذیر معروف است و برای بقا و ادامه زندگی سالم انسان برای حفظ محیط‌زیست تعبیه‌ شده است و در این راستا می‌توان به‌جای استفاده از نایلون‌های پلیمری از ظروف و نایلکس‌هایی که با طبیعت سازگاری دارند، استفاده کرد.

در همین راستا سوپر مارکت اینترنتی اکالا در راستای مسئولیت اجتماعی با خرید اینترنتی شهروندان و تهیه مایحتاج خود، نایلون‌های تجدیدپذیر برای حفظ بقای محیط‌زیست را ارائه می‌دهد. کیسه‌های تجدیدپذیر با پایه غیرنفتی به‌طور متوسط از یک الی دو سال تجزیه‌شده و به طبیعت برمی‌گردند. این نایلون‌ها با محیط‌زیست سازگار بوده و از منابع اولیه تجدید پذیر و عدم وابستگی به مواداولیه نفتی تولید شده است. نایلون تجدیدپذیر بدون هیچ‌گونه آثار تخریبی بر محیط‌زیست پس از تجزیه شدن در خاک و مصرف انرژی کمتر در فرآیند تولید برای شهروندان به بازار ارائه می‌شود.

ادیتور: زهرا میعادی

انتهای رپورتاژ خبری

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فروشگاه کوروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۶۰۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیامدهای استفاده از پلاستیک در مزارع

به گزارش خبرنگارخبرگزاری صداو سیما مدیرکل دفتر محیط زیست وزارت جهاد کشاورزی گفت: ممنوع بودن رهاسازی پلاستیک‌های مصرفی در اراضی زراعی و باغی به کشاورزان اطلاع رسانی شده است. رئوفی افزود: کسانی که این قانون را اجرا نکنند به مراجع نظارتی و قضایی معرفی می‌شوند.
کبری نوجوان گزارش می دهد:

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند
  • داستان «غذا‌های پلاستیکی» در شبکه مستند
  • فروش نان بدون برچسب تولید و قیمت جریمه به دنبال دارد
  • فروشگاه اینترنتی هفت گالری افتتاح شد
  • قیمت باطری ماشین با دریافت باتری کهنه
  • پیامدهای استفاده از پلاستیک در مزارع
  • آغاز رسمی طرح جایگزینی کیسه‌های پارچه‌ای با پلاستیکی در بروجرد
  • افزایش ۳۳ درصدی خدمات پستی البرز در خرید و فروش اینترنتی
  • توزیع ۵۰۰ کیسه آرد در بخش گافر و پارامون بشاگرد